Apple olcsóbb VR-szemüvegekre összpontosít, leállítva a Vision Pro 2 fejlesztését

Most már egy éve annak, hogy az Apple bejelentette első kiterjesztett valóság szemüvegét, az Apple Vision Pro-t. Mint a cég számos más terméke, ennek is igen magas ára volt, 3500 dollár, ami gyorsan a mémek tárgyává vált az interneten.

A legújabb pletykák szerint a vállalat egy utódmodell fejlesztésén dolgozott, amelyet Vision Pro 2 néven ismerhetnénk meg. Azonban ezt a folyamatot állítólag leállították, hogy egy olcsóbb változatra koncentrálhassanak, amely szélesebb fogyasztói réteghez juthatna el. Végül is, kevesen hajlandóak 3500 dollárt kiadni egy kiterjesztett valóság szemüvegért.

Ez az új „olcsó” verzió, amelyet idézőjelben kell érteni, mivel az Apple esetében az olcsó nem feltétlenül azt jelenti, amit a legtöbben gondolnak, várhatóan 2025-ben kerülhet piacra a gyártási és ellátási láncban részt vevő személyek szerint.

Várnunk kell, hogy további részleteket ismerjünk meg ezekről az új, olcsóbb Vision Pro szemüvegekről, és hogy a cupertinói vállalat valamikor újraindítja-e a prémium változat utódjainak fejlesztését. Nem szabad elfelejteni, hogy az első generáció hatása meglehetősen szerénynek tűnik, és valójában még mindig nem kapható a mi országunkban.