Titokzatos Google Készülék a Soli Radar Technológiával Átment az FCC Vizsgálatán

IT Home beszámolója szerint egy új fejlesztés vonzotta a technológiai rajongók és iparági bennfentesek figyelmét. Egy titokzatos „vezeték nélküli eszköz” a Google-től felbukkant az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottságának (FCC) dokumentumaiban, ami arra utal, hogy a Soli radar technológia új alkalmazások előtt áll. Ez a cikk bemutatja az eszköz részleteit, az általa használt technológiát és a körülötte lévő spekulációkat.

Az Eszköz és Képességei

A titokzatos Google eszköz támogatja a rövid hatótávolságú 60GHz-es Soli radar technológiát, az 802.11n Wi-Fi-t és a Bluetooth kapcsolatot. Emellett egy alaplappal is rendelkezik, ami tovább fokozza azok kíváncsiságát, akik megpróbálják megfejteni a célját.

Soli Radar Technológia

A Soli radar egy 60GHz-es milliméter hullámhosszú radar termék, amelyet a Google és az Infineon Technologies közösen fejlesztett ki. A Google felelős a jelfeldolgozásért és a szoftverért, míg az Infineon a chip hardvertechnológiáját biztosítja. A Soli radar közel hatótávolságú észlelési feladatokra lett tervezve, lehetővé téve az eszközök számára, hogy felhasználói gesztusokat értsenek meg és reagáljanak rájuk fizikai érintkezés nélkül.

A Soli chipek első generációja 2016-ban debütált, és azóta a Google fejlesztői programja révén, egyetemekkel és fejlesztőkkel együttműködve számos innovatív alkalmazás jelent meg. A második generáció, amely 2018-ban jelent meg, gyakorlati használatot talált a Pixel 4 gesztusfelismerő moduljában és a Nest Hub alvásfigyelő funkciójában.

Kapcsolat és Dizájn

Az eszköz csak a 2.4GHz és a 60GHz frekvenciasávokat támogatja, ami egy adott használati esetet sugall, amely nem igényli az 5GHz sáv szélesebb képességeit. Az alaplap jelenléte egy helyhez kötött eszközt sejtet, amely esetleg állandó áramforrást igényel, tekintettel arra, hogy nem említenek akkumulátort.

Spekulációk az Eszköz Céljáról

Az FCC dokumentumai korlátozott információkat nyújtanak, ami számos spekulációt eredményezett az eszköz tervezett használatával kapcsolatban. Jelenleg a legnépszerűbb találgatás, hogy ez egy új Nest okos termosztát lehet. Íme a vezető elméletek:

Nest Okos Termosztát

A legnépszerűbb elmélet szerint az eszköz egy új változata lehet a Nest okos termosztátnak. A jelenlegi Nest termosztát, amely 2020-ban jelent meg, támogatja a 2.4GHz és a 60GHz frekvenciasávokat, és Soli radar segítségével érzékeli a felhasználó közelségét, automatikusan megvilágítva a kijelzőjét. Az alaplap jelenléte illeszkedik egy falra szerelhető vagy tartóra helyezhető termosztát dizájnjához. Az akkumulátor hiánya azt sugallja, hogy folyamatos áramellátást igényel, ami összhangban van a termosztátokkal.