WhatsApp Hangüzenet Átiratásának Különböző Nyelveken Történő Bevezetése

A WhatsApp állítólag teszteli a hangüzenetek átiratának funkcióját a felhasználók számára. A WhatsApp frissítéseit nyomon követő WABetaInfo szerint a hangjegyzetek átiratásához a felhasználóknak 150 MB új alkalmazásadatot kell letölteniük. Ez a funkció nyelvspecifikus beszédfelismerést fog használni, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy különböző hangjegyzetekhez különböző nyelveket válasszanak. A felhasználóknak nyelvspecifikus csomagokat kell letölteniük az átiratás engedélyezéséhez. Ez a csomag fenntartja a végponttól végpontig tartó titkosítást és biztosítja, hogy az adatok ne kerüljenek megosztásra külső felekkel, mivel az átiratok helyben, az eszközön kerülnek feldolgozásra.

Az új adatok letöltése után a felhasználók képesek lesznek használni az átiratási funkciót. Ez a funkció hasznos lesz akkor, amikor a hangfelvétel lejátszása nem lehetséges, vagy amikor a felhasználó inkább olvasni szeretne, mint hallgatni. Az új funkció kényelmet fog nyújtani azoknak a felhasználóknak is, akik különböző nyelveken kommunikálnak.

A funkció először a WhatsApp iPhone bétaverziójában jelent meg, és várhatóan hamarosan elérhető lesz Androidon is. A WhatsApp azt is tervezi, hogy finomítja a funkciót azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a transzkripció nyelvének kiválasztását, ahogy azt a WABetaInfo egy másik jelentése szerint a WhatsApp Beta Android 2.24.13.8 verziójában említették. Ez a funkció különböző frissítésekben lesz elérhető. Valószínűleg támogatni fogja a nyelveket, mint a hindi, angol, orosz, portugál (Brazília) és spanyol, további nyelvek várhatóan később kerülnek hozzáadásra. Az átiratás engedélyezéséhez ezeken a nyelveken a felhasználóknak ki kell választaniuk a nyelvet és le kell tölteniük további adatcsomagokat.

A funkció hivatalosan még nem került bevezetésre, és csak béta verziókban érhető el. Mivel a funkció még fejlesztés alatt áll, nem elérhető a nyilvános béta tesztelők számára.

Korábban a WhatsApp bejelentette, hogy új funkciókkal kívánja javítani a hívási élményt a platformon. A „Hívás Frissítés” nevű funkciók a következő hetekben lesznek elérhetők az asztali és mobilalkalmazásokban egyaránt. A frissítés tartalmazni fogja a hangos képernyőmegosztás támogatását, a videohívások résztvevőinek növelését különböző eszközökön, és a beszélő kiemelését.